Recept meseca

BOGRAČ

Bograc.jpg Sestavine ( za 7 oseb) :  

  • ½ kg govejega bočnika
  • ½ kg svinjine
  • 4 čebule
  • 3 - 4 stroki česna
  • 10 dag olja
  • nekaj zelenih ali rdečih paprik
  • paprika v prahu
  • poper, mleti, po okusu
  • lovorov list
  • ščepec timijana
  • 1 kg krompirja
  • 3 do 4 dl belega vina
  • sol

  

 

Priprava:
Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in dodamo na koščke narezan bočnik (narezan kot za golaž). Dušimo pokrito, da se meso napol zmehča, dodamo enako narezano svinjsko meso, na rezance zrezano svežo ali vloženo papriko, dodamo papriko v prahu, poper, lovorov list, timijan in strt česen. Solimo, premešamo in nato po vrhu naložimo olupljen krompir. Zalijemo z litrom in pol vode in belim vinom ter na šibkem ognju pokrito dušimo 2 do 3 ure.Jedi ne mešamo in posode do konca dušenja ne odpiramo. Krompir mora ostati v celih kosih. Dober tek!           

Arhiv receptov

NOVOSTI

Praznujte v Restavraciji Presta

V kratkem praznujete obletnico poroke, krst, Abrahama, ali pa bi želeli pogostiti sodelavce ali zaposlene? Bi radi praznovali, pa še ne veste kje? Bi dobro jedli, pa nimate nikogar, ki bi skuhal in vse pripravil? Praznujte v Restavraciji Presta! Restavracija je na voljo za svečane priložnosti ali zaključene zabave vse dni v tednu in lahko v dveh prostorih hkrati sprejme do 140 oseb. Naredite si zabavo, na kateri boste uživali, skrbi pa prepustili drugim! Nudimo tudi možnost najema prostorov. Dodatne informacije dobite na + 386-41-361-695.