Recept meseca

BOGRAČ

Bograc.jpg Sestavine ( za 7 oseb) :  

  • ½ kg govejega bočnika
  • ½ kg svinjine
  • 4 čebule
  • 3 - 4 stroki česna
  • 10 dag olja
  • nekaj zelenih ali rdečih paprik
  • paprika v prahu
  • poper, mleti, po okusu
  • lovorov list
  • ščepec timijana
  • 1 kg krompirja
  • 3 do 4 dl belega vina
  • sol

  

 

Priprava:
Na maščobi zarumenimo sesekljano čebulo in dodamo na koščke narezan bočnik (narezan kot za golaž). Dušimo pokrito, da se meso napol zmehča, dodamo enako narezano svinjsko meso, na rezance zrezano svežo ali vloženo papriko, dodamo papriko v prahu, poper, lovorov list, timijan in strt česen. Solimo, premešamo in nato po vrhu naložimo olupljen krompir. Zalijemo z litrom in pol vode in belim vinom ter na šibkem ognju pokrito dušimo 2 do 3 ure.Jedi ne mešamo in posode do konca dušenja ne odpiramo. Krompir mora ostati v celih kosih. Dober tek!           

Arhiv receptov

NOVOSTI

Oddamo poslovni prostor v najem

Oddamo pisarno v najem v izmeri 14 m2 v pisarniškem kompleksu na naslovu Bazoviška 1, 5000 NG. Cena po dogovoru! Več informacije dobite na presta@prestagorica.si