Recept meseca

TIRAMISU
P3180022_1.JPGTiramisu Sestavine za biskvit:
  • 5 rumenjakov
  • 20 dag sladkorja
  • 17,5 dag moke
  • ½ pecilnega praška
  • sneg 5 beljakov
 Sestavine za kremo:
  • 6 rumenjakov
  • 10 žlic sladkorja
  • 2 vanilinega  sladkorja
  • ½ kg mascarpone
  • sneg 6 beljakov
  • malo stepene sladke smetane

  Priprava:              

Biskvit: Sestavine za biskvit dobro zmešamo in pečemo 10 - 15 minut pri 160 °C.  Medtem, ko se biskvit peče, naredimo kremo. 

Krema: Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor penasto zmešamo. Dodamo mascarpone in malo stepene sladke ali rastlinske smetane. Nazadnje nežno vmešamo sneg beljakov.Biskvit namažemo s kremo in potresemo s kakavom. Tako pripravljeno sladico damo za nekaj ur v hladilnik. 

Dober tek!           

Arhiv receptov

NOVOSTI

VABLJENI

V sredo dne 17.9.2014 vas bomo ponovno razvajali z sveže pečenim odojkom. Vljudno vabljeni.